
Index No: 97-02, dated October 1, 1997  

Applicable To: Licensed Day Care Centers 

Question: 

Can a day care home or group day care home licensee or employee claim 
to meet the clock hour requirements for experience in a nursery school, 
kindergarten, or licensed day care center of Rules 407 if he or she was a 
licensee or employee of a home serving more than eight children since the 
Child Care Act of 1969, as amended, defines a day care center as any child 
care facility which regularly provides day care for less than 24 hours per 
day for more than 8 children in a family home, or more than 3 children in a 
facility other than a family home? 

Response:  

In order to count the clock hours required by subsection 407.12(c)(1), the 
experience must have been in a facility licensed as a day care center or in a 
nursery school or kindergarten. 


