
Index No. 97-09, dated October 15, 1997  

Applicable to: Licensed day care centers 

Question:  

When a day care center provides bus transportation by contracting with a 
company that employs drivers that comply with Section 5.1(b) of the Child 
Care Act, do these drivers need the additional background checks required 
by Rules 385, Background Checks? Staff from the day care center do not 
accompany the bus driver. 

Response: 

When a day care center contracts with a transportation company to provide 
transportation services on behalf of the day care center, the requirements of 
Rules 385, Background Checks, and Rules 407.30, Transportation, from 
Licensing Standards for Day Care Centers, apply to the staff who drive the 
children and the transportation they provide 


